Maapirn on eestimaine köögivili, mis välimuselt meenutab pisut ingverijuurt, aga maitselt meenutab magusat kartulit.

  • 600 g maapirne
  • 3-4 tomatit
  • 1 dl rõõska koort
  • 2-3 dl riivitud (suitsu)juustu
  • soola, musta pipart, ürte

Pese maapirnid harja abiga puhtaks (koorida ei ole vaja), lõika igasugu “sabad” maha. Keeda ilma soolata vees 10-12 minutit.

Poolita suuremad maapirnid ja lao ahjuvormi. Viiluta tomatid ja aseta maapirnide peale.

Kalla üle koorega ja raputa peale maitseained.

Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, lisa juust ja jätka küpsetamist, kuniks juust on pealt kuldpruun.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)