Maapirni ahjuvorm

Maapirn on eestimaine köögivili, mis välimuselt meenutab pisut ingverijuurt, aga maitselt meenutab magusat kartulit.

  • 600 g maapirne
  • 3-4 tomatit
  • 1 dl rõõska koort
  • 2-3 dl riivitud (suitsu)juustu
  • soola, musta pipart, ürte

Pese maapirnid harja abiga puhtaks (koorida ei ole vaja), lõika igasugu “sabad” maha. Keeda ilma soolata vees 10-12 minutit.

Poolita suuremad maapirnid ja lao ahjuvormi. Viiluta tomatid ja aseta maapirnide peale.

Kalla üle koorega ja raputa peale maitseained.

Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, lisa juust ja jätka küpsetamist, kuniks juust on pealt kuldpruun.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Kõrvitsa-kartulivorm ubadega
Järgmine postitus
Pelmeenivorm
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa-kartulivorm ubadega

Soojendav vormiroog külmemasse päeva.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.