Soojendav vormiroog külmemasse päeva.

  • 150 g kuivatatatud valgeid ube
  • 3 sibulat
  • 200 g pekisemat sinki, grill-liha, seapraadi vms
  • 1 dl valget kuiva veini
  • 1 suurem tomat
  • 500 g kõrvitsat
  • 400 g kartuleid
  • 1 dl vürtsikat tomatikastet
  • 2 dl vett
  • maitse järgi soola, pipart

Pane oad eelmisel päeval rohke veega likku. Järgmisel päeval kurna ja kalla peale uus vesi ning keeda oad  pehmeks vastavalt pakil olevatele juhistele.

Haki sibulad, prae pannil natuke liha pekisemat osa, lisa viilutatud sibulad, hauta pisut, lisa vein, tomatikuubikud ja ülejäänud tükeldatud liha. Kuumuta, kuni vein on suuremalt jaolt aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga, lisa oad.

Viiluta kartulid, lõika kõrvits kuubikuteks. Laota vormi põhja sibulasegu, peale kartulid-kõrvitsad, veelkord sibulad lihaga ja peale kartulid-kõrvitsad. Kalla üle soolaga maitsestatud vee ja tomatikastme seguga. Pane 200-kraadisesse ahju ning lase kaanetatud vormis vähemalt 45 minutit küpseda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)