Kõrvitsa-kartulivorm ubadega

Soojendav vormiroog külmemasse päeva.

  • 150 g kuivatatatud valgeid ube
  • 3 sibulat
  • 200 g pekisemat sinki, grill-liha, seapraadi vms
  • 1 dl valget kuiva veini
  • 1 suurem tomat
  • 500 g kõrvitsat
  • 400 g kartuleid
  • 1 dl vürtsikat tomatikastet
  • 2 dl vett
  • maitse järgi soola, pipart

Pane oad eelmisel päeval rohke veega likku. Järgmisel päeval kurna ja kalla peale uus vesi ning keeda oad  pehmeks vastavalt pakil olevatele juhistele.

Haki sibulad, prae pannil natuke liha pekisemat osa, lisa viilutatud sibulad, hauta pisut, lisa vein, tomatikuubikud ja ülejäänud tükeldatud liha. Kuumuta, kuni vein on suuremalt jaolt aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga, lisa oad.

Viiluta kartulid, lõika kõrvits kuubikuteks. Laota vormi põhja sibulasegu, peale kartulid-kõrvitsad, veelkord sibulad lihaga ja peale kartulid-kõrvitsad. Kalla üle soolaga maitsestatud vee ja tomatikastme seguga. Pane 200-kraadisesse ahju ning lase kaanetatud vormis vähemalt 45 minutit küpseda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsa vormiroog juustuga
Järgmine postitus
Maapirni ahjuvorm
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa vormiroog juustuga

Juustune vormiroog kõrvitsast ja ricottast.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.