Eksootiline ja tummine supp.

  • 1 dl kuivatatud sojaube
  • 1 suur sibul
  • 1 tl tšilliga maitsestatud oliivõli (või õli + tšillipulbrit/helbeid)
  • 3 küüslauguküünt
  • 400 g purustatud tomateid
  • 600 ml puljongit
  • 2 tl muscovada suhkrut
  • 0,75 dl maapähklivõid
  • 1-2 sl teravat tomatikastet

Leota sojaube üleöö ja keeda pehmeks, kurna. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta õli potipõhjas ja lisa sibul, prae mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ja kalla peale purustatud tomatid ja puljong. Lisa suhkur, oad, keeda mõned minutid. Lisa hulka tomatikaste ja maapähklivõi ning sega ühtlaseks.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)