Mahedamaitseline supp maapirniga. Kes ise ei kasvata, leiab seda eestimaist mugulat turgudelt. Kogused 3-4 sööjale.

  • 5-7 maapirni mugulat (ca 300g)
  • 1 keskmine kartul
  • 1 väiksem porgand
  • 500 ml vett
  • 1 köögiviljapuljongi kuubik
  • soola, pipart
  • 2 spl oliiviõli
  • basiilikut

Koori ja tükelda köögiviljad (maapirnid võid ka lihtsalt harjaga pesta). Prae köögiviljatükid oliivõlis pisut pruunikaks, lisa kuum vesi ning tükeldatud köögiviljakuubik. Keeda köögiviljad pehmeks ja püreesta saumikseriga.

Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri soovi korral oliivõlis purustatud basiilikuga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)