Kreemine pastaroog lillkapsaga, mis on põnevam tänu krõbedale riivsaiale. Kogused kolmele – neljale sööjale.

  • 200 g pastat
  • kaks väiksemat (või üks suurem) lillkapsapea
  • mõned rooskapsad
  • 2-3 spl riivjuustu
  • 2-3 spl rõõska koort
  • tüümiani, salveid, rosmariini
  • 2 spl riivsaia
  • 1,5 spl võid
  • soola, pipart
     

Keeda pasta soolases vees pehmeks ja jäta alles 2-3 spl keeduvett.

Tükelda lillkapsas. Lõika rooskapsa õisikud sektoriteks. Kuumuta pannil 1 spl võid, lisa tükeldatud ürdid. Lisa lillkapsas ja rooskapsas ning prae pehmeks, kuid jäta kergelt krõmpsuvaks. Lisa koor ja pasta keeduvesi, maitsesta soola-pipraga. Lase veel mõnikümmend sekundit haududa. Lisa juurde nõrutatud pasta ja riivjuust, sega segamini.

Kuumuta pannil 0,5 spl võid, lisa riivsai ja prae see kergelt pruunikaks ja krõmpsuvaks. Raputa toidule. Jahvata peale pipart. Serveeri kohe.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)