Suur ja mahlane purukook krõbeda kaerahelbekatte ja kohupiimatäidisega, kus maitses tunda nii rabarberit kui maasikat.

Puru:
  • 180 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 300 g kiirkaerahelbeid
  • 2 dl täistera nisujahu
  • soola
Kohupiimatäidis:
  • 500 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
Maasika-rabarberitäidis:
  • 250-300 g rabarbereid
  • 250 g maasikaid
  • 1 dl pruuni suhkrut

Tükelda väikesteks tükkideks rabarberid ja maasikad, sega suhkruga. Mõõda teise kaussi kõik puru kuivained, lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks puruks.

Klopi lahti munad, lisa suhkur, kohupiim ja hapukoor.

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (u. 30×15 cm) põhja 3/4 purust, tasanda lusikaga. Vala ettevaatlikult peale kohupiimatäidis, tõsta peale maasikad/rabarberid (ilma vedelikuta). Viimasena raputa peale allesjäänud puru.

Küpseta kooki 175-kraadises ahjus u. 45 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)