Sega jahu veega, esmalt lusikaga ja kui juba kannatab, siis jätka sõrmede vahel. Kui taigen on ühtlane, lase tainal kile all pool tundi seista ja alusta pelmeenitegu.
Vormi tainast piklik vorstilaadne rull, lõika parajad tükid, rulli need õhukesteks ringikesteks ning aseta keskele täidist. Voldi-näpi otsad kokku ning pane aurutisse või keeda.
Nippe ja nõuandeid: kasuta täidiseks näiteks seda köögiviljatäidist.
Retsept: Ilmar Räni (Oma Maitse), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
3 Kommentaari
Kuna olen pidev kodus pelmeenide valmistaja, siis nüüd lisandub ka Teie uus retsept.Märtsis on järgmine valmistamise aeg, teen seekord sellised.Aitäh
Tänud retsepti eest, aga sooviksin teada, kas aurutiga valmistatud belmeenid ei jää nätsked.Mina teen niimoodi, korraks keeva vette , siis nõrutan ja asetan praeahju 200 kuumusesse,pealt pintseldan veel vedela võiga üle ,ahjus niikauaks kui ilus kuldne läige peal.
Ludmilla, need ei jää nätsked, olen ise korduvalt teinud. Ahjus üleküpsetamine on hea nipp, täname!