Grillvõileib brokoliga on hea võimalus grillimenüüd rikastada ning maitsvas vormis manustada igapäevane köögiviljaportsjon. Kui ei ole tahtmist grilli kuumaks ajada, siis saab võileiba valmistada ka köögiahjus.

  • 1 Gruusia leib lavaš*
  • 1 brokoli
  • 200 g suitsujuustu
  • 200 g kanafileed
  • 4 redist
  • 5 spl majoneesi
  • 1 tl kanget sinepit
  • 1tl mädarõigast
  • Soola, pipart maitse järgi
  • Veidi õli

Lõika lavaš neljaks ja iga tükk omakorda lapiti pooleks. Saad 8 ebaühtlase kuju ja suurusega tükki. Lõika brokoli üsna väikesteks õisikuteks ja keeda 3 minutit. Kurna ja tõsta jahtuma. Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja prae pannil vähese õliga läbi, lisa maitse järgi soola ja pipart. Viiluta redis õhukesteks viiludeks.

Vahepeal tõsta lavašitükid grillile lõikepind allpool ja küpseta umbes 2 minutit.

Kõigepealt sega omavahel majonees, sinep, mädarõigas ja riivitud suitsujuust, seejärel sega segu kõikide ülejäänud komponentidega. Võta lavašitükid grillilt, et saaksid iga tüki lõikepinnale tõsta meelepärase koguse valmistatud katet. Aseta võileivad uuesti grillile ning võimaluse korral kata kaanega. Lase küpseda umbes 5 minutit, kuni maitsed on mõnusalt ühtlaseks sulanud. Serveeri!

* Lavaši võib asendada koorikleibadega.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)