küpsised / toidud Hiinast / 01/26/2017

Õnneküpsised

Õnneküpsised (fortune cookies) on Ameerikas asuvate hiina-söögikohtade tore leiutis – söömaaja lõppedes tuuakse koos arvega krõbe küpsis, mille seest leiab sööja paberiribale peidetud “õnne sõnumi”. N-ö päris-hiina köögiga ei ole nende maiustustel aga küll midagi pistmist.

  • 4 munavalget
  • 6 spl rapsiõli
  • 175 g jahu
  • 250 g suhkrut
  • 1,5 tl kartulijahu (tärklist)
  • 6 tl vett

Esiteks meisterda õnnesõnumid – kirjuta käsitsi või trüki paberile peenikesed ribad (neid võid ka kokku voltida, et nad ikka küpsise sisse ära mahuksid).

Pane ahi 175 kraadile soojenema. Vispelda (käsitsi) munavalged ja õli kreemiseks seguks. Segu ei pea vahtu ajama. Lisa suhkur, jahu ja tärklis, ja vesi. Tainas peab tulema vedelam kui muffinitainas, ent tüki maad paksem kui pannkoogitainas.

Võta ahjuplaat ja määri see võiga. NB! Küpsetuspaberit ära alla pane, sest see tõmbub kortsu ja rikub küpsise sileda põhja.
Tõsta neli korda kolmveerand teelusikatäit tainast ahjuplaadile. Tee teelusika abiga ringjate liigutustega tainakuhjad ahjuplaadil võimalikult õhukeseks. Soovitan mitte üle nelja küpsise korraga pannile panna.

Pane küpsised ahju ja küpseta umbes 7-8 minutit (samal ajal valmista ette pann järgmise nelja küpsisega) – kuniks näed, et küpsise servad on kuldpruunid. Eemalda noaselja abiga ahjuplaadilt üks küpsis, teised jäta ahju.

Nüüd tegutse nii kiiresti kui saad, sest jahtudes on küpsise õigesse kujusse voltimine suhteliselt võimatu. Pane küpsise sisse õnnesõnum, voldi küpsis keskelt pooleks, suru ümara trajektoori ääred kokku ja suru tassi serva appi võttes keskelt laiaks. Pane muffinipesasse jahtuma. Eemalda ahjust järgmine küpsis ja toimi samamoodi. Mida pruunim ja krõbedam küpsis on, seda maitsvam, aga seda raskem on küpsist voltida.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Toorjuustukook kõrvitsa ja valge šokolaadiga
Järgmine postitus
Lihtne taigen Hiina pelmeenideks
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Toorjuustukook kõrvitsa ja valge šokolaadiga

Kreemja täidisega juustukook, millele lisavad pidulikkust karamellised kõrvitsaseemne kolmnurgad.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.