Kuusevõrsed on on hea kevadine C-vitamiiniallikas. Kevad on õige aeg ka võrsete sügavkülmutamiseks, et nendega talvelgi toidulauda vitamiinidega rikastada. 

raamat_kevadtoidud

  • Kuusevõrsetrühvlid. Kooslus hapust noorest kuusevõrsest ja magusast šokolaadist – pista kuusevõrsed sulanud šokolaadi sisse ja aseta külmikusse tahenema.
  • Kuusevõrsesiirup. See veest, kuusevõrsetest ja suhkrust keedetav siirup sobib hästi tortide, jäätise jm magusa kaunistamiseks või lihtsalt mõnusa karastava joogi valmistamiseks.
  • Kuusevõrsemarmelaad. Marmelaad valmib moosisuhkru abiga ning on kaunis kevadine lisand juustulauale.
  • Kuusevõrsepesto. See valmib üsna sarnaselt tavalise pestoga – basiiliku asemel kasuta lihtsalt kuusevõrseid.
  • Kuusevõrseõli. Imeliselt kevadine ja lihtne maitseõli, mida kasutada salatite maitsestamiseks. Õli valmib lihtsalt – oliiviõli sisse tuleb kuusevõrsed mõneks päevaks marineerima jätta.
  • Kuusevõrsevõi. See on lihtne lisand taluvõile, mis muudab tavalise leivakatte kaunilt kevadiseks ja C-vitamiini rikkaks.

Allikas: Lia Virkuse ja Pille Endeni  “Kevadtoidud”