Hapukoorekattega rabarberikook

Klassikaline muretaina põhjal hapukoorekattega rabarberikook.

Põhi:

  • 200 g nisujahu
  • 1 muna
  • 100 g võid
  • 4 sl suhkrut

Täidis:

  • 300 g hapukoort
  • 1 muna
  • 5-6 sl suhkrut
  • 5 dl tükeldatud rabarbereid

Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa jahu ja sega kokku tainas. Aseta kilesse mässituna pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Vahepeal sega hapukoor, munad ja suhkur ühtlaseks. Haki rabarber. Kui kasutad noori võrseid, ei ole vaja rabarberit koorida.

Suru muretaigen 24 cm-se läbimõõduga vormi põhja ja seintele. Pane pooleks tunniks külmkappi ootele. Eelküpseta põhja 220- kraadises ahjus ca 12 minutit (koogi põhi peab olema kuldpruun).

Laota peale kooritud ja  tükeldatud rabarberid ja vala peale hapukooresegu. Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini ning küpseta, kuniks täidis on hüübinud (ca 20 minutit). Lase enne sööma asumist koogil jahtuda.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)

 




Eelmine postitus
Maasika-rabarberi halvaakoogikesed
4 Kommentaari

February 3, 2015

Nämma… lihtne ja maitsev 😉


March 23, 2015

Tegin ka seda kooki tõepoolest väga hea, eriti õnnestunud oli taigen. Aitäh Elina!


March 23, 2015

Kiidan samuti. Väga maitsev!


June 20, 2016

Oi see kook on nii maitsev. Kui vanaema juurde värskete rabarberite järele lähen, teen kindlasti seda kooki uuesti. Soovitan kindlasti kõigile 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Maasika-rabarberi halvaakoogikesed

Vaid nelja koostisainega kiirelt valmivad hapukas-magusad koogikesed.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.