Rabarberikook banaaniga

Lihtne kodune rabarberikook, millesse lisab magusust banaan.

  • 3 muna
  • 0,5 dl muscovada või fariinsuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 dl piima
  • 0,5 dl rummi
  • 50 ml (pähkli)õli
  • 300 g rabarberit
  • 1 banaan
  • peale puistamiseks tuhksuhkrut

Koori ja tükelda rabarber. Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga segatud jahu. Lisa tainast samal ajal segades vähehaaval piim, rumm ja õli.

Tõsta pool tainast võiga määritud ja jahuga üle puistatud 24 cm-se läbimõõduga vormi. Tõsta peale pooled rabarberitükid ja viiluta peale banaan. Kalla vormi ülejäänud tainas ja puista üle allesjäänud rbaarberitükkidega. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Kõige parem on kook soojana.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Rabarberikook apelsinimarmelaadiga
Järgmine postitus
Rabarberikook purukatte ja mooniseemnetega
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Rabarberikook apelsinimarmelaadiga

Mahlane ja apelsiniselt mõrkjas rabarberikook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.