Lihtne kodune rabarberikook, millesse lisab magusust banaan.

  • 3 muna
  • 0,5 dl muscovada või fariinsuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 dl speltajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 dl piima
  • 0,5 dl rummi
  • 50 ml (pähkli)õli
  • 300 g rabarberit
  • 1 banaan
  • peale puistamiseks tuhksuhkrut

Koori ja tükelda rabarber. Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga segatud jahu. Lisa tainast samal ajal segades vähehaaval piim, rumm ja õli.

Tõsta pool tainast võiga määritud ja jahuga üle puistatud 24 cm-se läbimõõduga vormi. Tõsta peale pooled rabarberitükid ja viiluta peale banaan. Kalla vormi ülejäänud tainas ja puista üle allesjäänud rbaarberitükkidega. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Kõige parem on kook soojana.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)