Luksuslikum versioon köögiklassikast jahedateks sügisõhtuteks. Tulemus on hästi kreemine ja siidjas jook.

  • 45 g tumedat šokolaadi (72%), riivitud või väga peenelt hakitud
  • 0,5 tl suhkrut
  • 0,5 tl vanilliekstrakti
  • näputäis soola
  • 200 ml piima
  • 100 ml koort

Kuumuta piima kruusis (mikrolaineahjus) või potis ca 80 kraadini, tõsta tulelt ja lisa nii šokolaad kui ka kõik maitseained. Võta piimavahusti ja vurista kuni šokolaad on kõik sulanud. Selleks kulub vähem kui minut. Lisa koor ja vurista veel vaid paar sekundit, et ka koor oleks segunenud.

Sellest kogusest saab ühe suure tassitäie jooki või 2 väiksemat.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kruusi kasutades jälgi selle suurust, et vahustamisel kuum piim üle ääre ei pritsiks!
  • Kui tundub, et jook ei ole piisavalt kuum, kuumuta koort kohe koos piimaga, et säiliks vahune efekt.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)