Leedriõiesiirup

Mustast leedrist siirupi keetmine on Eestis valdavalt lääne-eestlaste ja saare rahva privileeg. Siirup on täitsa omamoodi maitsega: lilleline ja natuke  sidrunine, aga üldsegi mitte lääge ega ülevoolav.

  • umbes 30 musta leedri õisikut
  • 1 liiter vett
  • 1 kg suhkrut
  • 2 mahesidrunit, viilutatud
  • 30 g sidrunhapet

Puhasta õisikud putukatest ja muust õhus lendlevast prahist. Pista õisikud ja sidrunilõigud potti või suurde purki.

Keeda vett suhkru ja sidrunhappega kuni täiesti sulanud. Jahuta kergelt ja vala õisikutele. Vajuta õisikud alla, nii et need ikka siirupi sees oleksid. Lase seista 3 – 4 päeva külmkapis.

Kurna läbi tiheda marli või riide ja vala pudelitesse. Sellest kogusest tuleb umbes 2 liitrit siirupit.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kasuta siirupit morsi või kokteilide valmistamiseks, samuti vahukoore või tordikreemide maitsestamiseks või jäätise tegemisel.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kuum šokolaad
Järgmine postitus
Leivasupp
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kuum šokolaad

Luksuslikum versioon köögiklassikast jahedateks sügisõhtuteks. Tulemus on hästi kreemine ja siidjas jook.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.