Austraalia köögist inspireeritud troopiline magustoit. Sifoonpudeliga on vahu valmistamine äärmiselt kiire ja lihtne, kuid ka ilma selleta saab hea tulemuse.

Troopiliste puuviljade kiht:
  • 80 ml granadilli viljaliha (umbes 4 granadilli sisu)
  • 100 ml värskelt pressitud mandariinimahla
  • 3 lehte želatiini
  • väike mangokonserv
  • 2 kiivit
Kookosevahu kiht:
  • 250 ml kookoskoort
  • 100 ml kohvikoort*
  • 3 spl tuhksuhkrut
  • 2 lehte želatiini

Ava mangokonserv. Kurna siirup kruusi, tükelda mango kuubikuteks.

Paisuta želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Soojenda granadilli viljaliha 45 kraadini ja sulata želatiinilehed seal sees.

Sega kokku 100 g mangokuubikuid, mandariinimahl, želatiini-granadilli segu ja umbes 100ml mangokonservist nõrutatud siirupit. Kalla saadud segu nelja 200 ml klaasi, kata toidukilega ja pane mitmeks tunniks külmkappi.

Järgmisena valmista kookosevaht. Paisuta želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Soojenda kohvikoor 45 kraadini ja sulata selles želatiinilehed. Maitsesta koor tuhksuhkruga, arvestades, et kookoskoor mahendab maitset tublisti (lisa vajadusel juurde). Sega kohvikoor kookoskoorega, maitse ja otsusta, kas on vaja lisa.

Vala segu pooleliitrisesse iSi sifoonpudelisse, lae N2O kapsliga, loksuta elavalt minut või kaks ja aseta külmkappi tahenema, umbes 5-6 tunniks. Vahetult enne serveerimist koori kiivid ja tükelda kuubikuteks. Kuhja granadilliželeele kookosevahtu, puista kõige peale kiivikuubikud ja serveeri kohe.

*Kui sifoonpudelit ei ole käepärast, kasuta vahukoort. Sulata želatiin tilga koorega, kalla see vahukoore hulka ning vahusta vahukoor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Sega vahukoor õrnalt kookoskoore hulka ja tõsta külmkappi tahenema.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)