Parajalt magus ja natuke hapukas kiirelt valmiv küpsisetort.
- 3 pakki Selga kondenspiima-maitselisi küpsiseid
- 150 g lehmakomme (NB! vali tahkemad, mitte nätsked kommid)
- 300 g kohupiima
- 150-200 g punaseid sõstraid
- 250 g hapukoort
Haki lehmakommid noaga peeneks, sega hapukoorega. Pane punased sõstrad kaussi, hõõru kahvliga puruks, aga mitte liiga palju, jäta sisse ka terveid marju. Kurna liigne marjamahl ära, tõsta eemale.
Sega marjapüree kohupiimaga, soovi korral maitsesta vähese suhkruga (u. 50-80 g).
Immuta küpsised alles jäänud punasesõstra marjamahlas, laota alusele üks kiht küpsiseid. Kata punasesõstra kreemiga, laota peale uus kiht immutatud küpsiseid. Nüüd aseta küpsistele lehmakommitäidis, tee nii veel kaks kihti. Pealmiseks kihiks jäta lehmakommikreem.
Aseta kook vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunista kook marjadega.
Sellest kogusest tuleb u. 12 koogitükki.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kristel
Väga mõnus magusa ja hapu kooslus!
Triin
Mina tegin mustikatega, kuna punased sõstrad on sügavkülmast otsa saanud. Ja lehmakommide asemel kasutasin Kalevi Toffee Cream komme (vanasti olid vist Sonja Cream nimega). Väga maitsev sai 🙂
Epp Viires
Tere!!!
Mul siin sünnipäev lähenemas kiirelt!!!Kas soovitate sellist kooki teha sünnipäevaks???
Kas on ka hea mõte!!!
Ja hea kook????
Eva@Perenaine
Jah, see on maitsev kook ja hea mõte, kaunista pidulikult ja saad sünnipäeva-lauale väärilise koogi 🙂
Kristi
Tere. Kas marjadeks sobiksid ka astelpajud? Millised lehmakommid kõvemad on? Pole suur lehmakommifänn ja ei osta neid just tihti.
Eva@Perenaine
Astelpajud jäävad ehk pisut liiga hapud… Kõvemad lehmakommid on need, mis ei ole enam nii värsked – meil valdavalt müüaksegi kõvemaid.