Imelihtsalt valmiv küpsise-hapukoorekook kirssidega, mis küpsetamist ei vaja.

  • 2 pakki heledaid küpsiseid
  • 1 pakk šokolaadiküpsiseid
  • 500 g 20% hapukoort
  • 400 g kivideta sügavkülmutatud kirsse
  • 0,5 dl vett
  • u. 3 spl suhkrut
  • 1,5 spl maisitärklist

Kate:

  • 50 g võid
  • 1 spl piima
  • 3 spl suhkrut
  • 1 spl kakaopulbrit

Valmista kõige pealt kirsimoos, selleks pane kirsid potti lisa vesi ja suhkur. Kuumuta kuni kirsid on sulanud ja suhkur lahustunud. Maitse, kui moos on liiga hapu lisa vajadusel suhkrut. Lisa vähese veega segatud maisitärklis, sega ühtlaseks, kuumuta mõni minut, kuni moos on paksenenud. Tõsta osad kirsid eraldi taldrikule, et nendega pärast kooki kaunistada. Jahuta moos. Moosi võid valmis teha ka eelmisel päeval.

Kata 20 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhi šokolaadiküpsistega. Säti kandilisi küpsiseid tervena põhjale üksteise kõrvale nii palju kui saad; ümmargused ääred täida küpsisetükkidega. Kata hapukoorega. Kata taas šokolaadiküpsistega, nüüd tõsta peale maha jahtunud kirsimoos. Purusta heledad küpsised kaussi (võib jääda nii suuri kui väiksemaid tükke) ja sega hapukoorega. Tõsta küpsise-hapukooretäidis tasakesi kirssidele ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta külmikusse vähemalt kuueks tunniks maitsestuma.

Glasuuriks pane kõik koostisained potti, kuumuta mõni minut, kuni kõik ained on segunenud ja glasuur on paksenenud. Võta pott tulelt ja nirista koogile. Kaunista kirssidega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)