Lihtne ja suvine pastaroog hooajalistest kukeseentest.

  • 200 g pastat
  • 200 g kukeseeni
  • 0,5 keskmise suurusega suvikõrvitsat
  • 5-7 päikesekuivatatud tomatit
  • 1,5 dl kohvikoort
  • 50 g kõva juustu (Parmesan, Västerbotten vms)
  • maitsestamiseks soola, pipart ja tilli
  • praadimiseks võid ja oliiviõli

Puhasta seened. Pane pannile ja kuumuta, kuniks vedelik on seentest välja aurustunud. Prae seened  võiga pruunikaks, maitsesta soolaga. Tõsta ootele.

Tükelda suvikõrvits ja prae pannil pehmeks. Tõsta pannile kukeseened ja tükeldatud päikesekuivatatud tomatid. Kalla peale koor ja keeda mõned minutid. Maitsesta soola-pipraga.

Keeda pasta, kurna, nirista peale pisut oliiviõli.

Tõsta pasta taldrikutele ja aseta sellele kukeseenekaste. Tõsta peale õhukesed juustuviilud ja raputa peale tilli.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)