Kukeseene bruschetta ehk lihtne seenevõileib

Võiga praetud kukeseened leiva peal, maitsestatud klassikaliste itaalia maitsetega ja valminud on suvine vahepala.

  • 200 g kukeseeni
  • 1 spl võid
  • soola
  • purustatud pipart
  • 1 väike mugulsibul
  • 1 tomat
  • värsket basiilikut
  • riivitud parmesani või kõvemat kitsejuustu
  • meelepärast leiba või saia

Puhasta värsked kukeseened, viiluta veidi väiksemaks. Pane kuivale pannile ja kuumuta läbi, lase vedelikult aurustuda. Lisa või, maitsesta soola ja purustatud pipraga.

Lase veidi jahtuda. Haki sibul, tükelda tomat, rebi basiilikulehed väikesteks tükkideks ning sega kokku paraja koguse ettevalmistatud seentega, täpselt sellises vahekorras, nagu endale meeldib.

Rösti leib/sai mõlemalt poolt ning tõsta lusikaga peale seenesegu. Raputa üle riivitud juustuga ja lisakoguse basiilikuga ning maitsev vahepala ongi valmis.

Kogused 4 võileivale.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Apelsini-avokaado salat
Järgmine postitus
Kartulipirukad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Apelsini-avokaado salat

Mitmekesine ja rõõmsa moega salat, mis muud kui värsket vitamiinirikast salatit tegema!

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.