Võiga praetud kukeseened leiva peal, maitsestatud klassikaliste itaalia maitsetega ja valminud on suvine vahepala.

  • 200 g kukeseeni
  • 1 spl võid
  • soola
  • purustatud pipart
  • 1 väike mugulsibul
  • 1 tomat
  • värsket basiilikut
  • riivitud parmesani või kõvemat kitsejuustu
  • meelepärast leiba või saia

Puhasta värsked kukeseened, viiluta veidi väiksemaks. Pane kuivale pannile ja kuumuta läbi, lase vedelikult aurustuda. Lisa või, maitsesta soola ja purustatud pipraga.

Lase veidi jahtuda. Haki sibul, tükelda tomat, rebi basiilikulehed väikesteks tükkideks ning sega kokku paraja koguse ettevalmistatud seentega, täpselt sellises vahekorras, nagu endale meeldib.

Rösti leib/sai mõlemalt poolt ning tõsta lusikaga peale seenesegu. Raputa üle riivitud juustuga ja lisakoguse basiilikuga ning maitsev vahepala ongi valmis.

Kogused 4 võileivale.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)