Kartulipirukad

Suurepärane suupiste pidulauale: lihtne valmistada ja maitseb nii kuumalt kui külmalt.

  • 400 g pärmi-lehttainast võiga (Eesti Pagar)
  • 3 dl kartuliputru
  • maitsestamiseks tüümiani, tilli, rohelist sibulat, soola-pipart

Sega kartulipuder (hakitud) maitseainetega.

Rulli lehttainas jahusel pinnal piklikuks nelinurgaks, mis lõika omakorda 3-4 pikaks ribaks. Laiust peaks olema sellel niipalju, et kartulipuder keskele ära mahuks ning tainaservad tugevasti kinni näpistatuks saadud. Tulemuseks saad “vorstid”, mis lõika väikesteks juppideks ja aseta küpsetusplaadile, “õmblus” allpool.

Pintselda pealt munaga ning küpseta 220 kraadises ahjus ca 15-20 minutit.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kukeseene bruschetta ehk lihtne seenevõileib
Järgmine postitus
Kapsa-porgandi toorsalat
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kukeseene bruschetta ehk lihtne seenevõileib

Võiga praetud kukeseened leiva peal, maitsestatud klassikaliste itaalia maitsetega ja valminud on suvine vahepala.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.