salatid / taimetoidud / 08/11/2014

Apelsini-avokaado salat

Mitmekesine ja rõõmsa moega salat, mis muud kui värsket vitamiinirikast salatit tegema!

  • 1 punt rohelist lehelist salatit (Rooma salat, frillice vms)
  • 1 apelsin
  • 1 küps avokaado
  • poole granaatõuna seemned
  • 3-5 vart suurt ja pikka rohelist sibulat
  • 1 tl vedelat mett
  • 0,5 tl Dijon sinepit
  • 0,5 tl soola

Pese salat, kuivata köögipaberil, rebi väiksemateks tükkideks ja laota madalale vaagnale.

Puhasta apelsin ja eemalda valge säsi ning ka sektorite ümber olevad membraanid. Puhasta apelsin väikse kausi kohal, nii et puhastamise käigus eralduva mahla saaks kaussi koguda. Tükelda apelsin ja laota salatile.

Puhasta avokaado, viiluta ning aseta salati juurde vaagnale. Puhasta granaatõun ning puista seemned salatile. Haki roheline sibul ja puista salatile.

Kogu apelsini puhastamise käigus kokku umbes neli supilusikatäit apelsinimahla, lisa mesi, sinep, sool ning sega kõik hästi korralikult segamini.

Kohenda kahe suure lusika abil salatit vaagnal, seejärel nirista ühtlaselt peale kaste (ära sega) ning ongi valmis serveerimiseks.

Jagub kuuele.

Retsept ja foto: Maris Schyer (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Paneer (india juust) spinatikastmes
Järgmine postitus
Kukeseene bruschetta ehk lihtne seenevõileib
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Paneer (india juust) spinatikastmes

India köögiklassikasse kuuluv roog (palak paneer), mis valmib kiirelt kui paneer on eelmisel päeval valmis tehtud. Vürtse lisa maitse järgi, antud retsepti järgi tuleb suhteliselt mahedamaitseline roog. Kogused kahele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.