Krõbedad magusad pähklid Himaalaja soolaga

Krõbedad pähklid, mida on mõnus talveõhtutel nosida.

  • 5 dl pähkleid (india, kreeka, pistaatsia, metspähklid)
  • 1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli või kakaopulbrit
  • 1 dl jahvatatud mandleid (või mandlijahu)
  • Himaalaja soola või soolahelbeid

Kuumuta suhkur ja 3 spl vett keemiseni. Jälgi, et suhkur oleks sulanud. Lisa kaneel/kakaopulber ja kõik pähklid ning kuumuta, segades, vähemalt 5 minutit, kuni mass hakkab särisema.

Keera kuumus maha. Lisa jahvatatud mandlid ja sega. Lisa veel 1 spl vett. Puista peale sool ja sega väga korralikult läbi. Maitse, kas soola sai parasjagu – soolakus peaks magusa maitse seast tuntav olema. Kui oled maitsega rahul, vala mass ühtlase kihina küpsetuspaberile. Eralda kokkukleepunud pähklid kahe kahvli abil.

Nippe ja nõuandeid: juhul kui pähklid jäävad pisut liiga kleepuvad, aseta need umbes pooleks tunniks sooja ahju kuivama.

Retsept: Lia Virkus, Tiina Lebane “Pähklipureja mõnus elu. Toidud pähklite ja seemnetega”, foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kartuli-porgandi kotletid
Järgmine postitus
Spinatipirukad lehttainal
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kartuli-porgandi kotletid

Krõbedad kotletid kartulist ja porgandist. Kogused 4 sööjale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.