Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi. Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.
Täidiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja sõelu sisse tärklis. Kõige viimasena lisa vahustatud koor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.
Nippe ja nõuandeid: riisijahu ja maisitärklise asemel võid kasutada ka tavalist nisujahu – 120 g.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
21 Kommentaari
Väga mõnusa konsistentsiga kook. Õhuline ja hõrk.
väga hea kook.Soovitan.Tegin nisujahuga !!
Tegin koheva kohupiimakoogi, oli väga hea. Lapsed ja mees sõid hea meelega. Kaunistasin mitte maasikatega, aga kiivi ja apelsiini viiludega.
Aitäh! Väga hea maitsega kook, kaunistasin sügavkülmast võetud kirssidega – olen väga rahul.
Tegin täna täpselt selle retsepti järgi, nisujahu varjanti. 30 Minuti pärast ahju vaatasin, siis oli ca 5cm üle ääre tõusnud täidis ja üle äärte ka osa. 🙁 Lisaks oli sisu täiesti toores aga pealmine kiht hakkas vaikselt kõrbema.
Mis valesti võis minna?!
edit: Nüüd kui ca tund aega jahtunud on, langes täidise osa koogis täiesti kokku. Ca 3cm täidist nüüd aint 🙁
Kook käitub küpsemisel tõesti nii, et algul kerkib kõrgeks ja pärast küpsetamist langeb tagasi. See on normaalne ja ahjust ei tohiks kooki vahepeal välja võtta, muidu langebki täidis liiga kokku. Ahjud pahatihti valetavad temperatuuri, mistõttu kahtlustan, et Sinu ahju temperatuur võis olla lubatust kõrgem. Kui järgmine kord teed, siis alanda pisut temperatuuri (või kata kook pealt fooliumiga. et see ära ei kõrbeks). Head katsetamist!
Kasutasin kookospalmisuhkrut-sellest tumedam värv ja vahukoore asemel läks täidisesse maitsestamata jogurt. Hea ja õhuline sai küll!
Noo nii maitsvat kooki pole mina ammu söönud! Super kerge ja õhuline. Kasutasin magustajana steviat ja kohupiimale püreestasin sisse ühe banaani. Jahuks oli GV riisijahu ning hapukoore asemel köögi kreeka jogurt.
Kõik sõid ja kiitsid, mees nõuab juba nädalavahetuseks uut laari 🙂
Kas kook muutub kuidagi kui tärklist ei lisa? Avastasin just et pole kodus 🙁
Kasuta siis tärklise asemel nisujahu.
Kas täidises on mõeldud ka maisitärklist või kartulitärklist?
Mõlemad sobivad hästi.
Mina tegin vaarikatest ja mustsõstardest hapuka kastme kõrvale kuna minu jaoks oli kook liiga magus.
Aga muidu superhea kook!!!
Mul või ootamatult otsa saanud. Ei tea kas koogi põhi kookosrasvaga samuti välja kukub?
Ei oska kahjuks öelda, ei ole kookosrasvaga teinud.
Kas kook on piisavalt mahlane ja kohev kui hoida üleöö külmkapis ehk tarbida 24 h pärast?
Jah. Kata pealt kilega.
Aitäh!
Kas riisijahu asemel mandlijahu saab kasutada?
Kuna mandlijahu on üsna rasvane, ei ole tark sellega 100% riisi- või nisujahu asendada. Asenda näiteks 1/3 ulatuses.