Nisujahuvaba põhjaga kohev ja mahlane kohupiimakook, mis maitseb hea koos värskete maasikatega.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 60 g suhkrut
  • 1 muna
  • 90 g riisijahu
  • 30 g maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näputäis soola

Täidis:

  • 400 g teralist kohupiima
  • 1 dl hapukoort
  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 spl tärklist
  • 2 dl 35% koort

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna, vahusta edasi. Seejärel sega juurde omavahel segatud kuivained. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, pane täidise tegemiseks külmikusse.

Täidiseks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja sõelu sisse tärklis. Kõige viimasena lisa vahustatud koor.
Vala täidis põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Lase täielikult maha jahtuda ja serveeri värskete maasikate või toormoosiga.

Nippe ja nõuandeid: riisijahu ja maisitärklise asemel võid kasutada ka tavalist nisujahu – 120 g.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

 

 




Eelmine postitus
Kohupiima-vaniljestritsel
Järgmine postitus
Dallase saiakesed
13 Kommentaari

September 9, 2014

Väga mõnusa konsistentsiga kook. Õhuline ja hõrk.


January 21, 2016

väga hea kook.Soovitan.Tegin nisujahuga !!


January 22, 2016

Tegin koheva kohupiimakoogi, oli väga hea. Lapsed ja mees sõid hea meelega. Kaunistasin mitte maasikatega, aga kiivi ja apelsiini viiludega.


January 23, 2016

Aitäh! Väga hea maitsega kook, kaunistasin sügavkülmast võetud kirssidega – olen väga rahul.


January 30, 2016

Tegin täna täpselt selle retsepti järgi, nisujahu varjanti. 30 Minuti pärast ahju vaatasin, siis oli ca 5cm üle ääre tõusnud täidis ja üle äärte ka osa. 🙁 Lisaks oli sisu täiesti toores aga pealmine kiht hakkas vaikselt kõrbema.
Mis valesti võis minna?!


    January 30, 2016

    edit: Nüüd kui ca tund aega jahtunud on, langes täidise osa koogis täiesti kokku. Ca 3cm täidist nüüd aint 🙁


      January 30, 2016

      Kook käitub küpsemisel tõesti nii, et algul kerkib kõrgeks ja pärast küpsetamist langeb tagasi. See on normaalne ja ahjust ei tohiks kooki vahepeal välja võtta, muidu langebki täidis liiga kokku. Ahjud pahatihti valetavad temperatuuri, mistõttu kahtlustan, et Sinu ahju temperatuur võis olla lubatust kõrgem. Kui järgmine kord teed, siis alanda pisut temperatuuri (või kata kook pealt fooliumiga. et see ära ei kõrbeks). Head katsetamist!


February 1, 2016

Kasutasin kookospalmisuhkrut-sellest tumedam värv ja vahukoore asemel läks täidisesse maitsestamata jogurt. Hea ja õhuline sai küll!


March 23, 2017

Noo nii maitsvat kooki pole mina ammu söönud! Super kerge ja õhuline. Kasutasin magustajana steviat ja kohupiimale püreestasin sisse ühe banaani. Jahuks oli GV riisijahu ning hapukoore asemel köögi kreeka jogurt.
Kõik sõid ja kiitsid, mees nõuab juba nädalavahetuseks uut laari 🙂


April 22, 2017

Kas kook muutub kuidagi kui tärklist ei lisa? Avastasin just et pole kodus 🙁


    April 22, 2017

    Kasuta siis tärklise asemel nisujahu.


May 17, 2017

Kas täidises on mõeldud ka maisitärklist või kartulitärklist?


    May 18, 2017

    Mõlemad sobivad hästi.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiima-vaniljestritsel

Väga mahlane ja rikkaliku kohupiimatäidisega stritsel, mille valmispunumine pole üldsegi keeruline.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.