Krõbedad pähklid, mida on mõnus talveõhtutel nosida.

  • 5 dl pähkleid (india, kreeka, pistaatsia, metspähklid)
  • 1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli või kakaopulbrit
  • 1 dl jahvatatud mandleid (või mandlijahu)
  • Himaalaja soola või soolahelbeid

Kuumuta suhkur ja 3 spl vett keemiseni. Jälgi, et suhkur oleks sulanud. Lisa kaneel/kakaopulber ja kõik pähklid ning kuumuta, segades, vähemalt 5 minutit, kuni mass hakkab särisema.

Keera kuumus maha. Lisa jahvatatud mandlid ja sega. Lisa veel 1 spl vett. Puista peale sool ja sega väga korralikult läbi. Maitse, kas soola sai parasjagu – soolakus peaks magusa maitse seast tuntav olema. Kui oled maitsega rahul, vala mass ühtlase kihina küpsetuspaberile. Eralda kokkukleepunud pähklid kahe kahvli abil.

Nippe ja nõuandeid: juhul kui pähklid jäävad pisut liiga kleepuvad, aseta need umbes pooleks tunniks sooja ahju kuivama.

Retsept: Lia Virkus, Tiina Lebane “Pähklipureja mõnus elu. Toidud pähklite ja seemnetega”, foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)