Kaneel ja suitsujuust annavad sellele supile väga huvitava ja hõrgu maitse. Sobib ka pidupäevasupiks. Kogused neljale.

  • 20 g võid
  • 1 sl mett
  • kaneeli
  • 450 g kõrvitsat
  • 2 kartulit
  • 2 suuremat porgandit
  • 6 dl vett
  • 1,5 dl valget kuiva veini
  • 250 g suitsujuustu
  • 1 dl kohvikoort
  • soola, pipart

Puhasta ja tükelda aedviljad kuubikuteks. Sulata potipõhjas või ning mesi. Lisa pisut kaneeli ning seejärel aedviljad. Vala peale vein ning vesi ja hauta kõik pehmeks. Seejärel lisa tükeldatud juust ning koor ja töötle saumiksriga kõik püreeks. Maitsesta soola ja musta pipraga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Lisa soovi korral ka riivitud ingverijuurt (prae õlis enne köögiviljade lisamist).

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)