Kõrvitsasupp ingveriga

Vürtsikas soojendav supp jahedateks sügisõhtuteks.

  • 400 g kõrvitsat
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl kõrvitsaseemneõli
  • 1 tl tšilliõli (või tšillihelbeid)
  • 1 tl värsket riivitud ingverit
  • 500 ml vett
  • 1 tl köögiviljapuljongi kuubik
  • maitsestamiseks soola, pipart
  • serveerimiseks kodujuustu või hapukoort

Kuumuta potis õli ja lisa hakitud sibul ning peenikeseks hakitud ingver. Prae klaasjaks, lisa tükeldatud küüslauk ja porgand ning kuumuta mõned minutid. Kalla peale vesi, lisa puljongikuubik ja keeda kuni porgand on poolpehme. Maitsesta soola-pipraga. Lisa kõrvitsakuubikud ning keeda kuni aedviljad on pehmed.

Püreesta saumiksriga. Serveeri kodujuustu või hapukoorega.

Kogused neljale.

Nippe ja nõuandeid:

  • Lisa supile toorjuustu või sulatatud juustu.

Retsept: Elina Sildre (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Toorjuustukook kõrvitsa ja valge šokolaadiga
Järgmine postitus
Taimne hamburger
1 Kommentaar

February 10, 2015

Ole tänatud retsepti eest, kõrvitsaõli on hea ka ilus leid!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Toorjuustukook kõrvitsa ja valge šokolaadiga

Kreemja täidisega juustukook, millele lisavad pidulikkust karamellised kõrvitsaseemne kolmnurgad.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.