Kõrvits hoiab saia pehme ka järgmisel päeval ning muudab selle kauniks kollaseks.

  • 1 kg kõrvitsat (või 400 g valmis kõrvitsapüreed)
  • 75-100 g suhkrut
  • 25 g pärmi
  • 100 ml vett
  • 75 g õli
  • 500-600 g nisujahu
  • poole sidruni riivitud koor
  • 0,5 tl soola

Koori kõrvits ja lõika väikesteks tükkideks. Hauta võiga pehmeks, püreeri saumiksriga ühtlaseks püreeks.

Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool. Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.

Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks. Vormi tainast kaks saiapätsi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega
Järgmine postitus
Kõrvitsa-juustukook
4 Kommentaari

January 21, 2015

Väga mõnusa maitsega sai ja kui imearmsa kollase värviga. 🙂 Kindlasti teen veel.


February 9, 2015

Ülihea vaarikakeedise ja piimaga. Minu omad said ka sellised paksukesed. Aurutasin kõrvitsat, võibolla seepärast jäi püree vedel. Jahu läks
ohtralt. Polnud arvestanud nii suure jahukogusega ja see sai enne otsa, kui sobiva taignapaksuse saavutasin. Lisasin juurde täistera öko nisujahu. Super!


February 19, 2015

Super hea sai sai!


November 11, 2015

Väga mõnus! Kuigi kõrvitsat oli 100 g vähem (ahjus küpsetatud ja kahvliga purustatud), panin kõike muud sama palju ning küpses toredalt suureks ja kohevaks!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsaküpsised šokolaaditükkidega

Õrnalt kaneelised munavabad küpsised, kus peidus rohkelt šokolaaditükke.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.