Kõrvits hoiab saia pehme ka järgmisel päeval ning muudab selle kauniks kollaseks.
- 1 kg kõrvitsat (või 400 g valmis kõrvitsapüreed)
- 75-100 g suhkrut
- 25 g pärmi
- 100 ml vett
- 75 g õli
- 500-600 g nisujahu
- poole sidruni riivitud koor
- 0,5 tl soola
Koori kõrvits ja lõika väikesteks tükkideks. Hauta võiga pehmeks, püreeri saumiksriga ühtlaseks püreeks.
Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool. Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.
Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks. Vormi tainast kaks saiapätsi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Loore Kessu
Väga mõnusa maitsega sai ja kui imearmsa kollase värviga. 🙂 Kindlasti teen veel.
Raili
Ülihea vaarikakeedise ja piimaga. Minu omad said ka sellised paksukesed. Aurutasin kõrvitsat, võibolla seepärast jäi püree vedel. Jahu läks
ohtralt. Polnud arvestanud nii suure jahukogusega ja see sai enne otsa, kui sobiva taignapaksuse saavutasin. Lisasin juurde täistera öko nisujahu. Super!
Luukas
Super hea sai sai!
Maris
Väga mõnus! Kuigi kõrvitsat oli 100 g vähem (ahjus küpsetatud ja kahvliga purustatud), panin kõike muud sama palju ning küpses toredalt suureks ja kohevaks!