Kõrvits hoiab saia pehme ka järgmisel päeval ning muudab selle kauniks kollaseks.

  • 1 kg kõrvitsat (või 400 g valmis kõrvitsapüreed)
  • 75-100 g suhkrut
  • 25 g pärmi
  • 100 ml vett
  • 75 g õli
  • 500-600 g nisujahu
  • poole sidruni riivitud koor
  • 0,5 tl soola

Koori kõrvits ja lõika väikesteks tükkideks. Hauta võiga pehmeks, püreeri saumiksriga ühtlaseks püreeks.

Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool. Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli. Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.

Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks. Vormi tainast kaks saiapätsi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)