Skyramisu

Islandi restoranides serveeritakse magustoiduks tiramisut, milles mascarpone asemel kasutatud skyr’i. Tulemuseks on Skyramisu – mitte nii rammus, kuid samas kreemine dessert.

  • 400 g skyr
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g Ladyfingers küpsiseid
  • 6-7 dl kanget kohvi (vedelikku)
  • 1-2 spl kakaopulbrit
  • 50 g 70 % peenikeseks hakitud šokolaadi

Mikserda koor ja suhkur tugevaks vahuks. Sega sisse skyr ja vanillisuhkur.DSC_6958-skyramisu-slice

Pane kohvi laiemasse kaussi ja kasta pooled küpsised ühekaupa kohvi sisse ning tõsta serveerimisalusele. Kata poole kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja raputa peale hakitud šokolaad.

Kasta ülejäänud küpsised (ühekaupa) kohvi sisse, tõsta kreemile teiseks kihiks ning kata ülejäänud kreemiga. Sõelu peale 1 spl kakaopulbrit ja pane ööseks külmkappi.

Retsepti idee eest täname: Soffia Gisladottir; foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Eelmine postitus
Kama-keefiritarretis vaarikatega
Järgmine postitus
Apelsinišarlott
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kama-keefiritarretis vaarikatega
sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.