Kõrvitsane mahe risoto, mis tuleb eriti kena ja tummine muskaatkõrvitsat kasutades.

  • 50 g võid
  • 2 sibulat
  • 300 g risotoriisi
  • 500 g kõrvitsat
  • 1,5 dl kuiva valget veini
  • 1 l aedviljapuljongit
  • peotäis värsket peterselli
  • 100 g riivitud parmesani
  • soola
  • musta jahvatatud pipart

Kuumuta või valmista puljong ning hoia seda madalal kuumusel, et see maha ei jahtuks. Võta teine pott ning sulata selles või. Kuumuta hakitud sibul nõrgal tulel ca 5 minutit, kuniks see on kuldpruun.

Lisa riis, kuumuta pidevalt segades paar minutit. Sega juurde kuubikuteks lõigatud kõrvits. Kuumuta ca minut, pidevalt segades. Lisa vein ning kuumuta keemiseni.

Hakka nüüd kulbitäite kaupa lisama kuuma puljongit. Järgmine kulbitäis lisa siis kui eelmine on imendunud. Sega aeg-ajalt. Kui kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas risoto, on roog valmis.

Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)