Kõrvitsarisoto

Kõrvitsane mahe risoto, mis tuleb eriti kena ja tummine muskaatkõrvitsat kasutades.

  • 50 g võid
  • 2 sibulat
  • 300 g risotoriisi
  • 500 g kõrvitsat
  • 1,5 dl kuiva valget veini
  • 1 l aedviljapuljongit
  • peotäis värsket peterselli
  • 100 g riivitud parmesani
  • soola
  • musta jahvatatud pipart

Kuumuta või valmista puljong ning hoia seda madalal kuumusel, et see maha ei jahtuks. Võta teine pott ning sulata selles või. Kuumuta hakitud sibul nõrgal tulel ca 5 minutit, kuniks see on kuldpruun.

Lisa riis, kuumuta pidevalt segades paar minutit. Sega juurde kuubikuteks lõigatud kõrvits. Kuumuta ca minut, pidevalt segades. Lisa vein ning kuumuta keemiseni.

Hakka nüüd kulbitäite kaupa lisama kuuma puljongit. Järgmine kulbitäis lisa siis kui eelmine on imendunud. Sega aeg-ajalt. Kui kogu puljong on riisi imendunud ja potis on kergelt kreemjas risoto, on roog valmis.

Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Ananassis küpsetatud riis
Järgmine postitus
Maapirnirisoto
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Ananassis küpsetatud riis

Ananassi sees küpsetatud riis omandab mahlase, ananassise maitse. Kogused kahele sööjale.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.