Mahedamaitseline lasanje ricottaga, milles saad ära kasutada 1kg kõrvitsat. Kogused 4-le.

  • 1 kg kõrvitsat
  • 8-10 lasanjeplaati (sõltuvalt vahekihtide paksusest)
  • 500g ricottat
  • 1 dl 35% koort
  • 100g riivitud, tugevamaitselist juustu
  • soola, pipart
  • 5-7 lehte salveid

Tükelda kõrvits, eemalda pehme osa ja seemned, mässi fooliumisse ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 1 tund, kuniks see on pehme. Jahuta, eemalda koor ning püreesta. Sega peeneks hakitud salveiga ja maitsesta soola-pipraga.

Sega ricotta koore ning 70g riivitud juustuga, maitsesta saadud segu soolaga.

Määri lasanjevorm õli või võiga. Kõige alumiseks kihiks tõsta ricottasegu. Selle peale aseta lasanjeplaadid, siis kõrvitsakiht jne. Kõige pealmiseks kihiks tõsta ricotta.

Küpseta 30 minutit kuni 1 tund (sõltuvalt kihtide arvust ja vormi suurusest). 5 minutit enne küpsemisaja lõppu tõsta peale ülejäänud riivitud juust.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)