Maitsvad-mahlased pelmeenid kukeseente ja juustuse täidisega.

Tainas:
  • 1 klaas jahu
  • 1 muna
  • 1/2 kl külma vett
  • natuke soola
Täidis:
  • 400 g kukeseeni
  • 3 spl riivitud juustu
Kaste:
  • 50 g võid
  • 4-5 salveilehte
  • 1 dl 35% koort

Sega kokku kõik tainaained ja sõtku ühtlane elastne tainas. Kui vaja, lisa jahu või lisa vett. Pane 20-30 minutiks külma.

Pane kukeseened pannile ja kuumuta vesi välja. Seejärel prae seened 5 min või ja soolaga läbi. Jahuta ja tükelda; sega riivitud juustuga.

Rulli tainas lahti, võimalikult õhuke. Kui omad pastamasinat, kasuta seda. Lõika klaasi või tassi või piparkoogivormiga umbes 10-cm läbimõõduga kettad. Pane ketaste keskele u. 1,5 tl sisu ja sule nagu ümbrik. Suru servad tugevasti kinni! Keeda pelmeene 2 liitris keevas vees u. 2-3 minutit.

Kastmeks pane pannile või. Kui see on “särisevalt” kuum, kuumuta selles 20-30 sekundit tükeldatud salveilehti. Lisa koor, sega ja kaste ongi valmis.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)