Maitsvad-mahlased pelmeenid kukeseente ja juustuse täidisega.

Tainas:

  • 1 klaas jahu
  • 1 muna
  • 1/2 kl külma vett
  • natuke soola

Täidis:

  • 400 g kukeseeni
  • 3 spl riivitud juustu

Kaste:

  • 50 g võid
  • 4-5 salveilehte
  • 1 dl 35% koort

Sega kokku kõik tainaained ja sõtku ühtlane elastne tainas. Kui vaja, lisa jahu või lisa vett. Pane 20-30 minutiks külma.

Pane kukeseened pannile ja kuumuta vesi välja. Seejärel prae seened 5 min või ja soolaga läbi. Jahuta ja tükelda; sega riivitud juustuga.

Rulli tainas lahti, võimalikult õhuke. Kui omad pastamasinat, kasuta seda. Lõika klaasi või tassi või piparkoogivormiga umbes 10-cm läbimõõduga kettad. Pane ketaste keskele u. 1,5 tl sisu ja sule nagu ümbrik. Suru servad tugevasti kinni! Keeda pelmeene 2 liitris keevas vees u. 2-3 minutit.

Kastmeks pane pannile või. Kui see on “särisevalt” kuum, kuumuta selles 20-30 sekundit tükeldatud salveilehti. Lisa koor, sega ja kaste ongi valmis.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsalasanje
Järgmine postitus
Nõgeselasanje
1 Kommentaar

January 20, 2015

Lisasin kastmele kuivatatud ja jahvatatud kivipuraviku pulbrit ja värskelt jahvatatud musta pipart



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsalasanje

Mahedamaitseline lasanje ricottaga, milles saad ära kasutada 1kg kõrvitsat. Kogused 4-le.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.