Õhuline, kuid samas toitev spageti-ahjuroog.

  • 250 g spagette
  • 2 sl võid
  • 2 sl jahu
  • 300 ml kuuma piima
  • 150 -200 g Cheddari juustu
  • 3 muna
  • musta pipart
  • Kaunistuseks soovi korral basiilikut

Murra spagetid umbes 5 cm tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Pane spagetid sõelale nõrguma ning nirista peale õli, et kokkukleepumist vältida.

Sulata või pannil ja lisa jahu, kuumuta umbes minut ja lisa pidevalt segades kuum piim. Keeda paar minutit nõrgal kuumusel, et segu pakseneks.

Võta pann tulelt ja jäta jahtuma. Eralda munakollased ja -valged. Sega pisut jahtunud kastmesse riivitud juust ja munakollased. Maitsesta soola ja pipraga. Vahusta munavalged. Sega hulka nõrutatud spagetid, vahustatud munavalged ja pane segu vormi, küpseta 170 kraadi juures umbes 25 minutit.

Serveeri vormist või kummuta serveerimistaldrikule (raputa peale ekstra riivitud juustu). Peale haki basiilikut.

Retsept: Elina Sildre, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)