Kõrvitsa-kohupiimakook

Kohupiimakook, millele annab ilusa kollase värvi kõrvitsapüree.

Põhi:

  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 90 g nisujahu
  • 90 g kaerajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

  • 400 g kohupiima
  • 300 g kõrvitsapüreed
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 spl tärklist
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • soovi korral rosinaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kõik kuivained, lisa need muna-võivahule. Sega ühtlaseks tainaks. Kata 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred tainaga. Ääred kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, kõrvitsapüree, tärklis, vanilliekstrakt ja sidruni koor ning mahl. Sega ühtlaseks tainaks. Vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Vala kohupiimatäidis eelküpsetatud põhjale.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Kui kook läheb pealt liiga tumedaks, kata fooliumiga. Võta kook ahjust ja lase enne söömist maha jahtuda.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsaorsoto
3 Kommentaari

November 1, 2015

Tõeliselt mõnus kook.olen seda 2korda juba teinud ja teen kindlasti veel.


January 8, 2016

Minul vist mingi “kiiks” küljes aga no ei oska ma retsepti järgi midagi teha. Alati tundub, et midagi on kas üle või puudu või siis läheb miskit nihu või on kodustes varudes puudulikkus. Nii ka selle kooogiga. Eraldasin munavalged ja kollased kenasti ära aga suhkru lisasin vahustamiseks valgele 🙂 Pole suurem häda, lihtsalt vaht saab väheke teistsugune. Samuti tundus mulle et suhkrukogused on suured ja neid ma kärpisin. Loomulikult ei olnud mul kodus ei nisujahau ega kaerajahu, miksisin põhja jaoks hoopis odrajahu, rukkijahu ja riisijahu 🙂 Kõrvitsa röstisin ahjus ja püreestasin ning lisasin pisut nelki, kardemoni ja kaneeli.(et jõulumaitset pikendada) Kohupiim oli mul ricotta. Muu kõik tegin niikui retseptis. Ma isegi ei osanud oodata et see kook üldse koogi mõõdu saab aga sai-ja kui maitsev veel teine. Välimus täpselt niikui pildil. Aitähh hea retsepti eest! (või oleks õigem tänada hea idee eest?) 🙂 Parimate soovidega…


January 25, 2016

Meeldis. Omapärane ja hea.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsaorsoto

Eestimaine toekas odrakruubine roog muskaatkõrvitsaga, mis valmib risoto põhimõttel.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.