Kohupiimakook, millele annab ilusa kollase värvi kõrvitsapüree.

Põhi:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 90 g nisujahu
  • 90 g kaerajahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 300 g kõrvitsapüreed
  • 1,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 spl tärklist
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  • soovi korral rosinaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega omavahel kõik kuivained, lisa need muna-võivahule. Sega ühtlaseks tainaks. Kata 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja ääred tainaga. Ääred kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja jahuta.

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munakollased suhkruga, lisa kohupiim, kõrvitsapüree, tärklis, vanilliekstrakt ja sidruni koor ning mahl. Sega ühtlaseks tainaks. Vahusta eraldi munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult tainasse. Vala kohupiimatäidis eelküpsetatud põhjale.

Küpseta 180-kraadises ahjus u. 35-45 minutit. Kui kook läheb pealt liiga tumedaks, kata fooliumiga. Võta kook ahjust ja lase enne söömist maha jahtuda.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)