Õrnalt kaneelised munavabad küpsised, kus peidus rohkelt šokolaaditükke.
- 100 g võid
- 100 g suhkrut
- 100 g kõrvitsapüreed
- 1 tl vanilliekstrakti
- 200 g riisijahu (võid kasutada ka tavalist nisujahu)
- näputäis soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- 50 g tumedat šokolaadi
Sulata või, lisa juurde suhkur, vanilliekstrakt ja kõrvitsapüree. Teises kausis sega omavahel kõik kuivained, lisa juurde või-kõrvitsapüree segu.
Sega ühtlaseks tainaks, viimasena lisa juurde hakitud šokolaad.
Tõsta tainas külmikusse vähemalt 30 minutiks. Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta lamedaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Sellest kogusest tuleb u. 35 küpsist.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Eva@Perenaine
Maitsvad ka vegan (piimavabalt), asenda 100 g võid 80 ml õliga.