Kõrvitsakarask

Kõrvits annab sellele karaskile nii ilusat värvi, kui ka mahlasust.

  • 150 g odrajahu
  • 150 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • 1 sl suhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 400 g 10% hapukoort
  • 250 g kõrvitsat
  • õli

Riivi kõrvits. Kalla potti pisut õli ja hauta kõrvits pehmeks, jahuta.

Sega kuivained  omavahel. Lisa kõrvitsale hapukoor ja muna ning klopi ühtlaseks. Lisa kuivained ning sega tainas kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja see ühtlaselt laiali.

Küpseta 180-kraadises ahjus, keskosas umbes 40 minutit. Karask on parim ahjusoojalt.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Hapupiimakarask köömnetega
Järgmine postitus
Nõgesekeerud
1 Kommentaar

January 7, 2015

Imehea kook, alati on probleem kui kõrvitsa lahti lõikad, et niiiii palju kohe teist, mida peale hakata, peale tavalise salati, aga see kook on meie pere lemmik, eriti sügis-talvisel ajal, kui kõrvits omast käest võtta.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Hapupiimakarask köömnetega

Mõnusa maitsega krõbe karask.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.