Soomes populaarsed pirukad on eriti maitsvad koos munavõiga.

Täidis:

  • 5 dl vett
  • 3 dl riisi
  • 1 l piima
  • 1 tl suhkrut
  • 1,5 tl soola

Tainas:

  • 2 dl vett
  • 2,5 dl rukkijahu
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl soola

Valmista täidis: sega riis keevasse vette ja keeda umbes 10 minutit. Lisa piim ja lase pudrul veel umbes 30 minutit vaikselt keeda. Aeg ajalt sega. Valmis puder maitsesta soola ja suhkruga.

Taina jaoks sega kausis vesi, jahud ja sool ühtlaseks tainaks. Vormi tainas rulliks ja lõika 25 tükiks. Vormi seibid korrapärasteks ringideks. Kata tükid kilega, et vältida nende kuivamist. Rulli kergelt rukkijahuga üle puistatdu laual pätsidest õhukesed ümmargused pirukapõhjad. Lao valmis põhjad lauale hunnikusse, vahele riputa jahu. Kata kilega.

Täida pirukad riisipudruga ja kroogi ääred üles. Et servad paremini kokkku hakkaks, võid ääri pisut veega pintseldada. Küpseta pirukaid 250°C juures umbes 15 minutit. Küpsed pirukad kasta korraks või ja piima segusse ning pane küpsetuspaberi ja rätiku alla seisma.

Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)