Kõrvits annab sellele karaskile nii ilusat värvi, kui ka mahlasust.
- 150 g odrajahu
- 150 g nisujahu
- 1 tl soola
- 1 sl suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 muna
- 400 g 10% hapukoort
- 250 g kõrvitsat
- õli
Riivi kõrvits. Kalla potti pisut õli ja hauta kõrvits pehmeks, jahuta.
Sega kuivained omavahel. Lisa kõrvitsale hapukoor ja muna ning klopi ühtlaseks. Lisa kuivained ning sega tainas kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja aja see ühtlaselt laiali.
Küpseta 180-kraadises ahjus, keskosas umbes 40 minutit. Karask on parim ahjusoojalt.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
LIILIA PLOOM
Imehea kook, alati on probleem kui kõrvitsa lahti lõikad, et niiiii palju kohe teist, mida peale hakata, peale tavalise salati, aga see kook on meie pere lemmik, eriti sügis-talvisel ajal, kui kõrvits omast käest võtta.