Šokolaadine keeks kõrvitsaga, mis püsib maitsva ja pehmena mitu päeva.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl (rapsi)õli
  • 0,3 dl vett
  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 100 g tumedat šokolaadi

Vahusta munad suhkruga. Lisa kõrvitsapüree, õli ja vesi, sega ühtlaseks. Viimasena sega juurde omavahel segatud kuivained.
Jaga tainas kaheks osaks.

Sulata kuumaveevanni kohal šokolaad ja sega ühele tainaosale. Võta võiga määritud ja jahuga üleraputatud ümmargune keeksivorm.

Vala pool kõrvitsatainast vormi, kata šokolaaditainaga, siis taas kõrvitsatainas ja kõige peale vala šokolaaditainas.

Sega vormi kallatud taigen mõned korrad ringjate liigutustega kahvliga läbi ja küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-55 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kook on eriti mõnus kui kasutad metspähklitega šokolaadi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)