Kõrvitsa-šokolaadikeeks

Šokolaadine keeks kõrvitsaga, mis püsib maitsva ja pehmena mitu päeva.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl (rapsi)õli
  • 0,3 dl vett
  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 100 g tumedat šokolaadi

Vahusta munad suhkruga. Lisa kõrvitsapüree, õli ja vesi, sega ühtlaseks. Viimasena sega juurde omavahel segatud kuivained.
Jaga tainas kaheks osaks.

Sulata kuumaveevanni kohal šokolaad ja sega ühele tainaosale. Võta võiga määritud ja jahuga üleraputatud ümmargune keeksivorm.

Vala pool kõrvitsatainast vormi, kata šokolaaditainaga, siis taas kõrvitsatainas ja kõige peale vala šokolaaditainas.

Sega vormi kallatud taigen mõned korrad ringjate liigutustega kahvliga läbi ja küpseta 175-kraadises ahjus u. 45-55 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kook on eriti mõnus kui kasutad metspähklitega šokolaadi.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsa-pähklikook
Järgmine postitus
Vürtsikas kõrvitsakeeks
1 Kommentaar

February 10, 2015

See on väga hea kook. Eriti mõnus kui šokolaadi sees on veel terved metspähklid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa-pähklikook

See magusamat sorti kõrvitsakook on hea ka järgmisel päeval.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.