See magusamat sorti kõrvitsakook on hea ka järgmisel päeval.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 70 g õli
  • 1,5 dl jahvatatud india pähkleid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 3 dl riivitud toorest kõrvitsat
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Sega omavahel kaneel, küpsetuspulber, pähklid ja jahu. Riivi kõrvits jämeda riiviga.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde kõrvits, kuivained, nirista vähehaaval juurde õli.

Määri 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle riivsaia või jahuga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Serveeri jahtunult ja paku juurde näiteks jäätist.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)