Kõrvitsa-pähklikook

See magusamat sorti kõrvitsakook on hea ka järgmisel päeval.

  • 3 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 70 g õli
  • 1,5 dl jahvatatud india pähkleid
  • 1,5 dl nisujahu
  • 3 dl riivitud toorest kõrvitsat
  • 1 tl kaneeli
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Sega omavahel kaneel, küpsetuspulber, pähklid ja jahu. Riivi kõrvits jämeda riiviga.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde kõrvits, kuivained, nirista vähehaaval juurde õli.

Määri 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle riivsaia või jahuga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Serveeri jahtunult ja paku juurde näiteks jäätist.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kõrvitsa-kookosekook
Järgmine postitus
Kõrvitsa-šokolaadikeeks
2 Kommentaari

February 9, 2015

Normaalne keeks pigem. Suhkrut panin 110 g, ja täiesti piisav. 105 g jahust 50 g kasutasin kaerajahu.


February 20, 2015

Väga hea kook, ise tegin riisijahuga, lisasin ka rosinaid ja osa suhkrust asedasin fariinsuhkruga, aga järgmine kord isegi paneks vähem valget suhkurt, päris magus jääb 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kõrvitsa-kookosekook

Maitsev ja lihtne kook, kus värvi annab kõrvits ja maitset lisab kookospähkel.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.