See magusamat sorti kõrvitsakook on hea ka järgmisel päeval.
- 3 muna
- 2 dl suhkrut
- 70 g õli
- 1,5 dl jahvatatud india pähkleid
- 1,5 dl nisujahu
- 3 dl riivitud toorest kõrvitsat
- 1 tl kaneeli
- 2 tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel kaneel, küpsetuspulber, pähklid ja jahu. Riivi kõrvits jämeda riiviga.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega juurde kõrvits, kuivained, nirista vähehaaval juurde õli.
Määri 24 cm-se läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ja puista üle riivsaia või jahuga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Serveeri jahtunult ja paku juurde näiteks jäätist.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Marge
Normaalne keeks pigem. Suhkrut panin 110 g, ja täiesti piisav. 105 g jahust 50 g kasutasin kaerajahu.
kadrik
Väga hea kook, ise tegin riisijahuga, lisasin ka rosinaid ja osa suhkrust asedasin fariinsuhkruga, aga järgmine kord isegi paneks vähem valget suhkurt, päris magus jääb 🙂