Maitsev ja lihtne kook, kus värvi annab kõrvits ja maitset lisab kookospähkel.
- 150 g toasooja võid
- 2,5 dl suhkrut
- 3 muna
- 350 g kõrvitsapüreed
- 4 dl nisujahu
- 1,5 dl kookoshelbeid
- 2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta või suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega või-munasegu kõrvitsapüreega, lisa omavahel segatud kuivained. Sega tainas kergelt läbi ja kalla võitatud rõngasvormi (24 cm).
Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 45 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Reglisse
Väga hea kook. Või sai otsa nii, et panin ainult 125 g ja kookoshelbed asendasin mandlilaastude ja rosinatega, küpsetasin keeksivormis, ja suhkrut sai ka vähem. Väga hea ja mahlane kook tuli;)
tänud Reglissele
Mina tegin samamoodi nagu Reglisse, aga mul ei olnud kõrvitsat ka, nii et asendasin selle toorjuustu ja kohupiimaga. Põhja tegin hoopis küpsistest ja siis panin vaarikaid ka sisse. Küpsetamise asemel panin tegelikult külmkappi ja väga mõnus tuli. Perele täitsa meeldis. Aitäh retsepti ja (Reglisse) vihjete eest!!
Muri
Ma ka asendasin paar asja. Tõesti hea supp tuli! Aitäh!
🙂