Juustune vormiroog kõrvitsast ja ricottast.

  • 700 g seemnetest puhastatud ja kooritud kõrvitsat
  • 200 g ricotta juustu
  • 200 g riivitud tavalist eesti juustu
  • 4 muna
  • 1 dl kohvikoort
  • 1 spl pestot
  • soola, pipart
  • röstitud kõrvitsaseemneid
  • riivitud parmesani

Tükelda kõrvits, aseta tükid võitatud ahjuplaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahuta.

Klopi munad koorega lahti, maitsesta pestoga, lisa ricotta, riivitud juust ja püreestatud (või kahvliga katki surutud) kõrvits. Maitsesta soola  ja pipraga.

Vala segu sobiva suurusega võitatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadi juures umbes 50 minutit. Serveerimisel puista peale röstitud kõrvitsaseemned ja veel juustusemat rooga soovides riivi peale parmesani. Serveeri soojalt.

Retsept: Maris Schryer (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)