Veidi jõuluhõnguline juustukook, kus toorjuustukihtide vahel vürtsikas kõrvitsakoogitäidis, mida katab mahlane hapukooreglasuur.

Juustutäidis:

  • 350 g toorjuustu
  • 50 g hapukoort
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl nisujahu
  • 2 suurt muna

Kõrvitsakoogitäidis:

  • 120 ml õli
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 250 g kõrvitsapüreed
  • 120 g nisujahu
  • 1 tl soodat
  • 1,5 tl kaneeli
  • 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  • 0,5 tl piparkoogi maitseainet

Kate:

  • 80 g hapukoort
  • u. 3 spl tuhksuhkrut

Valmista juustutäidis, selleks sega toasoe toorjuust 1 dl suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks massiks.

Kõrvitsatäidiseks sega ühes kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega kõik märjad ained, lisa juurde kuivained. Sega ühtlaseks massiks.

Võta ümmargune lahtikäiv koogivorm (u. 22 cm) ja vala pool kõrvitsakoogitäidisest koogivormi põhja. Seejärel tõsta peale pool juustukoogi täidisest. Tee veel samamoodi kaks kihti.

Pane kook ahju ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 1 tund. Jahuta kook maha ja kata tuhksuhkruga segatud hapukoorega, hoia kooki vähemalt üleöö külmikus.

Kaunista Kreeka või pekaanipähklitega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)