Veidi jõuluhõnguline juustukook, kus toorjuustukihtide vahel vürtsikas kõrvitsakoogitäidis, mida katab mahlane hapukooreglasuur.
Juustutäidis:
- 350 g toorjuustu
- 50 g hapukoort
- 1 tl vanilliekstrakti
- 1 dl suhkrut
- 1 spl nisujahu
- 2 suurt muna
Kõrvitsakoogitäidis:
- 120 ml õli
- 1,5 dl pruuni suhkrut
- 2 muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- 250 g kõrvitsapüreed
- 120 g nisujahu
- 1 tl soodat
- 1,5 tl kaneeli
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- 0,5 tl piparkoogi maitseainet
Kate:
- 80 g hapukoort
- u. 3 spl tuhksuhkrut
Valmista juustutäidis, selleks sega toasoe toorjuust 1 dl suhkruga, lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi vahustades. Lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks massiks.
Kõrvitsatäidiseks sega ühes kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega kõik märjad ained, lisa juurde kuivained. Sega ühtlaseks massiks.
Võta ümmargune lahtikäiv koogivorm (u. 22 cm) ja vala pool kõrvitsakoogitäidisest koogivormi põhja. Seejärel tõsta peale pool juustukoogi täidisest. Tee veel samamoodi kaks kihti.
Pane kook ahju ja küpseta 170-kraadises ahjus u. 1 tund. Jahuta kook maha ja kata tuhksuhkruga segatud hapukoorega, hoia kooki vähemalt üleöö külmikus.
Kaunista Kreeka või pekaanipähklitega.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
kadri
Juustutäidisesse on retsepti jäänud kirjutamata, palju suhkrut panna!
Eva@Perenaine
Aitäh, viga nüüd parandatud! Täidisesse käib 1 dl suhkrut.
Ants Kraus
Tegin ka,kuid asendasin toorjuustu kodujuustuga,meeldis ja teen veel
Triin
See 1 dl suhkrut peaks olema tõenäoliselt juustutäidises, retseptis on saanud kõrvitsakoogitäidise alla, kus on nüüd suhkrut kaks korda.
Eva@Perenaine
Tänud märkamast ja teada andmast, Triin! Parandus tehtud.
Cathy
See kook n2eb suurep2rane v2lja ja on v2ga mahlane. Kahjuks, aga v2ga lahja ja maitsetu.
Eva@Perenaine
Tere Cathy, tänud tagasiside eest! Ehk on abiks kui vürtse koogitainasse rohkem lisada?