Kergelt kõrvitsane ja parajalt vürtsine kook, mille muudab hõrguks karamellistatud suhkrukate.
Muretainas:
- 3 dl nisujahu
- 125 g võid
- 0,5 dl suhkrut
- 2-3 spl jääkülma vett
Täidis:
- 1,2 dl kõrvitsapüreed
- 4 munakollast
- 1,5 dl 35% koort
- 0,5 dl suhkurt
- 0,5 tl kaneeli
- 0,5 tl kardemoni
- 0,5 tl muskaatpähklit
- 0,5 tl soola
Näpi külmad tükeldatud võitükid jahu ja suhkruga ja enne kui või on jahuga lõplikult segunenud, lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Suru 24 cm-se koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 30 minutiks külmkappi. Kuumuta ahi 220 kraadini. Küpseta põhja 7-8 minutit, kuniks see kergelt pruunistub. Võta ahjust ja jahuta.
Täidiseks sega munakollased suhkruga, lisa kõrvitsapüree, koor ja maitseained. Kalla jahtunud koogipõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta kook. Puista koogile õrn suhkrukiht ja karamellista see leeklambiga.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)