Lahustuv kohv lisab sellele õunakoogile nii huvitavamat maitset kui ka värvi.

  • 2 muna
  • 1,7 dl suhkrut
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 dl piima
  • 2 tl lahustuvat kohvi
  • 40 g (rapsi)õli
  • 4-5 suuremat õuna
  • 1 sl suhkrut

Kuumuta piim keemiseni, lisa lahustuv kohvipulber ja lase jahtuda.

Koori õunad ja viiluta. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu küpsetuspulbri ja vaniljesuhkruga. Sõelu jahu munavahu sisse ning vaikselt tainast segades nirista hulka ka kohv ja õli.

Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga vormi ja lao peale õunaviilud. Puista üle suhkruga.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)