Väga mahlane rikkaliku täidise ja purukattega stritsel. Sellest kogusest tuleb kaks stritslit.

Tainas:

  • 400-500 g nisujahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 6 g kuivpärmi
  • 2,5 dl piima
  • 1 muna
  • 50 g võid
  • soola
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 150 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 6 spl vaniljekastmepulbrit (nt Ekströms)
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • u. 6 spl vaarika- või kirsimoosi
Purukate:
  • 3 spl jahu
  • 2 spl võid
  • 3 spl suhkrut

Sega kuivpärm vähese jahuga, lisa käesoe piim. Lisa toasoe muna, suhkur ja sool. Lisa järk-järgult juurde jahu, klopi ühtlaseks tainaks. Sõtku sisse toasoe või. Vajadusel lisa jahu, tainas peaks olema õhuline ja käte küljest lahti lööv. Kata taina kauss köögirätikuga ja lase soojas kohas kerkida kahekordseks (umbes 1 tund).

Vahepeal valmista täidis ja purukate. Sulata või. Sega kohupiim suhkru, vanillikastme ja vanillisuhkruga. Viimasena lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Purukatteks näpi kõik koostisained puru-taoliseks.
Kui tainas on kahekordseks kerkinud, jaga see kaheks. Rulli jahusel laual tainas nelinurkseks, kata paari spl moosiga, määri laiali. Kata kohupiimatäidisega ja silu ühtlaseks.
Keera rulli ja lõika tainas kolmeks pikaks ribaks nagu hakkaksid palmikut punuma. Põimi tainaribadest stritsel, aseta ahjuplaadile, raputa peale puru. Toimi teise tainapalliga samamoodi.
Küpseta 190-kraadises ahjus u. 20-30 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)