Need on kindlasti ühed külma talveõhtu lemmiksaiakesed: pehmed, mustikasinised, maitselt peaagu nagu kohupiimakorbid.

Tainas:
  • 25 g presspärmi
  • 2,5 dl sooja piima
  • 1 dl suhkrut
  • 75 g võid
  • 1 muna
  • 7-8 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
Täidis:
  • 400 g kohupiima
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1-2 sl jahu
  • 150 g värskeid või külmutatud mustikaid
  • 1 tl maisitärklist
  • määrimiseks muna
  • peale puistamiseks pärlsuhkrut

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, toasoe muna, sool ja suhkur. Kalla juurde pool jahust ja sõtku paar minutit. Edasi sõtkudes lisa ülejäänud jahu (paar dl jäta esialgu alles ja lisa vajadusel). Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Sõtku edasi ning lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne, lööks käte ja kausi küljest lahti (pigem olgu tainas pehme kui liiga kõva ja sitke). Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult umbes 45 minutit kerkida.

Täidise jaoks sega kohupiim suhkru ja vanillisuhkruga, lisa lahtiklopitud muna ja 1-2 sl jahu. Rulli kerkinud tainas jahusel laual ristkülikuks, kata kohupiimatäidisega ning jaga peale tärklisega segatud mustikad (külmutatud marjad sulatamata). Keera pikemast servast alates rulli ning lõika umbes 3 cm paksusteks viiludeks. Aseta need ahjuplaadile või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning lase soojas kohas rätiku all pool tundi kerkida. Pintselda munaga, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (pöördõhuga ahjus umbes 12 minutit).

Retsept: blogi “Toidutegu”, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)