Kohupiimakook kibuvitsamarjadega

Kibuvitsamarjad lisavad sellele kohupiimakoogile nii kasulikkust, huvitavat maitset ja tekstuuri.

Põhi:

  • 100 g pehmet võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Kate:

  • 500 g pakikohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 2 sl nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 muna
  • 100 g värskeid puhastatud kibuvitsamarju

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna ja vahusta veel pisut. Lisa kuivained ja sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõt) põhjale.

Katte koostisained (v.a. kibuvitsamarjad) sega miksriga ühtlaseks. Lisa puhastatud ja hakitud marjad. Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki 200 kraadi juures, ahju allosas umbes 40-45 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Kohupiima-virsikukook
Järgmine postitus
Kohupiimakook maisijahu ja marjadega
1 Kommentaar

March 6, 2015

Super kook!! Lisaks sellele, et kibuvitsad maitsevad hästi, annavad nad sellele koogile väga omapärase tekstuurinüansi. Ma marju väga ei hakkinudki, segasin sisse poolikute-veerandikkudena, nii tekkis mõnus kontrast pehme kohupiimatäidise ja marjade vahel. Soovitan kõigile, kel kannatust kibuvitsu puhastada..



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Kohupiima-virsikukook

Tervislik ja lihtne kohupiimakook, mille valmistamisega saab igaüks hakkama.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.