Tervislik ja lihtne kohupiimakook, mille valmistamisega saab igaüks hakkama.

  • 3 dl kiirkeedu neljaviljahelbeid
  • 1 dl nisujahu
  • 4 sl suhkrut
  • 80 g võid
  • soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 250 g rasvatut kohupiima
  • 100 g hapukoort
  • 1 muna
  • 2 sl suhkrut
  • 6 konservvirsiku poolikut

Sulata või. Sega kuivained ja lisa jahtunud võile. Sega ühtlaseks.

Sega kohupiim, muna ja hapukoor segamini. Virsikud tükelda kuubikuteks.

Määri 20 cm läbimõõduga koogivorm võiga, kalla põhja 2/3 purusegust, selle peale laota virsikutükid, vala peale kohupiim ja puista üle ülejäänud puruseguga. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)