Speltajahuga pehme keeks, mille sees on šokolaaditükid.

  • 150 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 200 g pakikohupiima
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl speltajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 küps banaan
  • 65 g rosinaid
  • 75 g tükeldatud Fazeri iirisetükkidega piimašokolaadi

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoojad munad ja kohupiim, purustatud banaan. Sega kõik ühtlaseks.

Lisa segatud kuivained, rosinad ja hakitud šokolaad. Sega kõik omavahel kokku.

Tõsta tainas võitatud ja jahu/riivsaiaga üle puistatud keeksivormi. Küpseta ca 60 minutit 180-kraadises ahjus või siis sama kaua 160-kraadises pöördõhuga ahjus.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)